Om Maakeberget

Maakeberget er den offisielle dog uavhengige supporterklubben til fotballklubben FK Haugesund. Supporterklubben ble stiftet 8. mai 1996.

Maakebergets eneste mål er til enhver tid å støtte de 11 spillerene som opptrer i den hvite drakten til FK Haugesund. Dette være seg verbalt eller mentalt.

Opprinnelsen til navnet ”Maakeberget” kommer fra de 3 måker i byvåpenet og ”Berget som siger inn mot fjord og led” når man ankommer byen sjøveien.

Maakenes tilholdsted er Vestre Stå på Haugesund stadion. Vestre stå er hellig grunn. Ikke fordi det ligger noen begravet der, men fordi supporterne, som har sitt tilholdsted på den nevnte tribune, ser på denne terrassen som et tempel for fotballen i Haugesund.

Maakeberget er en ideell organisasjon hvor demokratiske prinsipper står høyt. Det er ingen kriterier som må oppfylles for å være medlem, ei heller noen aldersgrense. Maakeberget avholder flere medlemsmøter i året, og styret møtes en gang i måneden. Styret har en viss link til ledelsen i klubben, men tilstreber allikevel å holde Styret/Administrasjon på en armlengdes avstand.

Supporterklubben driver også med salg av supporterutstyr i egen Supporterbutikk, på stadion og på Stamstedet kampdagen. Salg av supporterutstyr er en oppgave vi har tatt på oss, da det i sin tid ble overført fra klubben som da ikke hadde ressurser til å drive dette salget. Alt salg er basert på dugnad, med en liten fortjeneste til Maakeberget, som går uavkortet tilbake til medlemmene med hovedvekt på støtte til bortekamper.

Supporterne kalles ofte ”maaker” eller ”arabere”, som er betegnelsen på byens innbyggere generelt. De lærde strides om hvor den sistnevnte betegnelsen stammer fra. En typisk maake er født i byen, oppvokst på Flotmyr, har liten sans for viking og brann, stemmer Høyre (merkelig nok) og har en lidenskap, ikke bare for fotball-laget, men også for byen Haugesund. Men som sagt tidligere; man trenger overhodet ikke være ”typisk maake” for å være lidenskapelig supporter av FotballKlubben Haugesund.

FK HAUGESUND – ELSKET AV BYEN

BLI MEDLEM